Er zijn  1 bezoeker(s)
 
Welkom op SoShe

wij zijn het nieuwste internetplatform voor lesbische, bisexuele en heterovrouwen. Jullie kunnen to the point informatie verwachten op het gebied van cultuur, entertainment, lifestyle en trends. Dit alles brengen wij met een gezonde dosis humor. Elke twee weken worden de onderwerpen vernieuwd. Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers. Bekijk hiervoor de advertenties in de nieuwsbrief.

Veel plezier op SoShe!
Inloggen op SoShe Profielen
Nickname
Wachtwoord

Single of the month
Memory Game

Nieuwsbrief

Naam
E-mail

Jouw naam
Naam geliefde
 

Advertentie

Date-leed

Date-leed

De zon schijnt als nooit tevoren en iedere ochtend worden we wakker met de aanblik op een felblauwe hemel. Kinderen spelen met water, mensen dansen over straat, stelletjes liggen innig verstrengeld in het park. En ik? Ik lijd aan date-leed.

Met een klein straaltje zon aan de hemel worden mensen al snel overmoedig. Bijvoorbeeld op het gebied van kleding, waarbij ineens een overdaad aan huid en een tekort aan stof eromheen te zien is. Of op weg naar het strand, kilometers file naar een zee die nog op wintertemperatuur is blijven steken. Zo ook op liefdesgebied. Ineens lijkt iedereen veel interessanter en zonniger. De roze bril wordt opgezet en de stoute schoenen aangetrokken. Relaties bloeien (weer) op en het virus verspreidt zich.

Vriendinnen huppelen vrolijk rond om zich ook voor mijn (gebrek aan) liefdesleven in te zetten. Nu waarschuw ik ze met enige regelmaat voor mijn beperkingen. Het is niet voor niks dat er niet zoveel gebeurt op dat gebied. Het begint al bij mijn meest gevreesde eigenschap: ik ben te kieskeurig. Zelf ben ik van mening dat te weggelaten kan worden, maar ik leef me even in in mijn medemens.
En met die eigenschap heb je in de lesbische wereld wel een beetje een probleem. Want de keuze is nu eenmaal niet zo groot, het kringetje is snel rondgekeken. Ook al beweren sommige wijsneuzen dat iedereen een beetje bi is, ik denk persoonlijk dat dit percentage bij veel (leuke) meiden verwaarloosbaar is. Nu zóu ik natuurlijk kunnen meedoen met de tendens die sommige van mijn soortgenoten inzetten: pakken wat je pakken kan. Zij leggen zich neer bij de beperktheid, wat ik bewonderenswaardig vind. Mijn kieskeurigheid is daarvoor echter te aanwezig.

Op advies heb ik geprobeerd om het aan te pakken via een groter medium: het internet. Meer bereik, meer keuze. Ooit aan begonnen, nooit veel van terecht gekomen. Het kan aan mij liggen, een soort foute digitale aantrekkingskracht, maar ik haal altijd de meest vreemde types naar me toe. Mentale volwassenheid die ver achterblijft bij feitelijke leeftijd, hard gelach om eigen grapjes, bijtend sarcasme zonder één aardige opmerking en wegduiken uit angst voor homo-herkenbaarheid. Je maakt nog eens wat mee.

Tot slot nóg twee eigenschappen die niet meewerken in dit geheel: mijn gebrek aan lesbische uitstraling én mijn voorkeur voor dito types. Dus stel, in een vergezocht geval, dat iemand mijn kieskeurigheidscan doorstaat, dan roept dat een dubbel probleem op. Ten eerste is er, laten we het optimistisch benaderen, een kans van 1 op 20 dat zij richting vrouwen kijkt. En ten tweede is er een hoogstens zo grote kans dat ze mijn roze gloed herkent. Ik maak me op, kleed me vrouwelijk en ben allesbehalve technisch. Om maar een paar dingen te noemen.

Maar voordat het een en al drama wordt: er is hoop op het gebied van date-leed! Speciaal voor mij en mijn lesbische lotgenoten heeft men een spreekwoord uitgevonden: Op ieder potje past een dekseltje. Dus installeer ik me op het balkon, geniet van de zon en wacht rustig af tot mijn deksel langs komt waaien.

Door Karin


sitemap | disclaimer | links
© SOSHE 2006